Hvad er elektronisk parkeringsbremse?

Hvad er elektronisk parkeringsbremse?

En elektronisk parkeringsbremse (EPB), også kendt som en elektrisk parkeringsbremse i Nordamerika, er en elektronisk styret parkeringsbremse, hvorved føreren aktiverer holdemekanismen med en knap, og bremseklodserne påføres elektrisk på baghjulene.Dette opnås ved hjælp af en elektronisk styreenhed (ECU) og en aktuatormekanisme.Der er to mekanismer, der i øjeblikket er i produktion, Kabeltræksystemer og Caliper integrerede systemer.EPB-systemer kan betragtes som en delmængde af Brake-by-wire-teknologi.

Elektriske bremsesystemer omfatter systemer, der har enheder, der fungerer med elektrisk strøm, når føreren betjener bremsen for at stoppe bilen eller arbejde for at forbinde mellem enheder.Fundamentbremser udstyret med elektriske aktuatorer er opdelt i elektriske driftsbremser og elektriske parkeringsbremser.

epb

Funktioner af elektrisk parkeringsbremse

  • I stedet for det konventionelle parkeringshåndtag, som kræver, at føreren betjener med hånden eller foden, kan den elektriske parkeringsbremse aktiveres eller udløses med en kontakt.Dette system realiserer problemfri parkeringsbremsefunktion.
  • Automatisk bremsefunktion forhindrer at glemme at bremse ved parkering eller genindstilling af bremsen ved start, og det vil også være muligt at realisere automatisk parkeringsfunktion i automatisk bremsesystem, hvilket resulterer i forbedret sikkerhed og komfort.
  • Konventionelle parkeringshåndtag og kabler bliver unødvendige, og designfriheden øges omkring cockpittet og køretøjets layout.

 


Indlægstid: 06-november 2021